Kiknek ajánljuk?

Az emberek túlnyomó többsége nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy a fertőzések terjedésének egyik legfőbb okozója a piszkos kéz, az elhanyagolt kézhigiénia. A vírusok 80%-a a szennyezett kézfelület által terjed tovább.

A vírusos fertőzések bárhol kialakulhatnak, ahol jelentős számú ember fordul meg nap mint nap. Természetesen ez ellen alapvető eszköz a rendszeres takarítás, és a személyes higiénia is, azonban az igazi megoldáshoz ezek nem elegendőek.

A kézhigiéniának sok helyen fontos szerepe van és ezek között az óvodai, kisiskolai nevelés kiemelt jelentősége van. Hiszen a kisgyermekek még nem tudnak olyan figyelemmel lenni a kezük tisztaságára, vagy arra, hogy piszkos kézzel mit ne tegyenek.

A vírusfertőzések terjedésének legnagyobb okozója a nem megfelelő kézhigiénia. A vírusok 80%-a a szennyezet kézfelületen keresztül kerül átadásra. Ezeket a szempontokat ismerve nem kétséges, hogy Ön is, mint a személyes higiéniájára odafigyelő ember, vagy mint a gyermeke egészségét vigyázó szülő a legjobb megoldást keresi a fertőzések megakadályozására. A legjobb megoldás pedig nem a szappanos kézmosás, hiszen azután számtalan baktérium, vírus a kézfelületen marad.